Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική σελίδα του Λ.Ε.Α.Δ.Ι.

Τελικός του 27ου ΠΠΠΔΣ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ του 27ου ΠΠΠΔΣ - ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τον επίλογο του τελικού του  27ου ΠΠΠΔΣ  τον καταγράφει με το δικό του τρόπο ο Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος κ. Μάνθος Παραγνάς :

                       

< Ο τελικός του 27ου ΠΠΠΔΣ  διεξήχθη την Κυριακή 3-7-2011 και ώρα 18.45 μεταξύ των ομάδων ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, στο γήπεδο του ΠΕΑΚΙ, αφού ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ δεν συναίνεσε να μας δοθεί το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ».

Οι αρχικές ενδεκάδες των ομάδων ,που παρατάχθηκαν ενώπιον του διαιτητή του αγώνα (αλλά και πρόσωπο του αγώνα, όπως εξελίχθηκε) κ. Κων. Μπαλατσούκα του ΣΔΗΠ, ήταν :

ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ : Μπαρτζης Νικ.-Λίβας Αρ.-Τσιρίγος Αλ- Τρούλλης Εμ.- Σαρρής Ηρ.-Λυσάνδρου Μηνάς (αρχηγός) - Τάλιος Χρ. – Μυλωνάς Χρ.- Ζάχος Δημ.-Χατζηευαγγέλου Ευ.- Παπουλίδης Σωκ.

Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : Πάντος Παν.- Τσαμπαλάς Μαρ.-Βίλης Πολ.- Γόγολος Αν.- Μπιστιόλης Γεωρ.–Ιωαννίδης Θεο.- Ζδράβος Ιωάννης (αρχηγός)-Καλόγηρος Ιωα.- Μουσαφίρης Δημ.- Παππάς Ευα.–Κωνσταντής Γεωρ.

Ηταν ένα ήσυχο και ποιοτικό ματς , με άριστη αγωνιστική συμπεριφορά εκ μέρους των παικτών, από τους πιο ήσυχους και ήρεμους τελικούς που έχουμε παρακολουθήσει. Επισκιάστηκε και ουδέποτε ολοκληρώθηκε αγωνιστικά, αφού  νικητής και στη συνέχεια πρωταθλητής δεν προέκυψε από το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά διαμορφώθηκε από ένα εξόφθαλμα άδικο  σφύριγμα του διαιτητή, με το οποίο  μας αδίκησε και μας στέρησε την κατάκτηση του τίτλου. Προηγήθηκε στο σκορ η ομάδα των Ιωαννίνων με σκόρερ τον Μουσαφίρη και ισοφάρισε η ομάδα του Σόλωνα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με πέναλτι-εφεύρεση-δώρο του διαιτητή του αγώνα κ. Μπαλατσούκα ,που εκτέλεσε ο Μυλωνάς. Εκεί αγωνιστικά τελείωσαν όλα.

Πρωταθλητής του 27ου ΠΠΠΔΣ αναδείχθηκε με απόφαση της Οργανω-τικής Επιτροπής η ομάδα του Σόλωνα, αφού ο διαιτητής αρνήθηκε αδικαιο-λόγητα να συνεχίσει το ματς, παρά την θέληση των ομάδων, τις επίμονες προσπά-θειες της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Γιογλή και άλλων ενδιαφερομένων. Πάνω από  μια ώρα τουλάχιστον μας είχε όλους στο γήπεδο, περί τα πεντακόσια άτομα, με τις  δυο ομάδες έτοιμες να συνεχίσουν τον αγώνα και αυτός  καθόταν στα αποδυτήρια. Συμπλήρωσε το φύλλο αγώνα και έγραψε όσα έγραψε μετά την απονομή του κυπέλλου  στην ομάδα του ΣΟΛΩΝΑ, χωρίς ,ως όφειλε, να τιμήσει με την παρουσία του την τελετή απονομής και να λάβει την αναμνηστική πλακέτα, όπως συνηθίζεται.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Πριν γράψω τα παρακάτω, είδα για μια ακόμη φορά  την επίμαχη φάση του καταλογισμού του πέναλτι σε βάρος μας, το οποίο όλοι βλέπουν  στις ηλεκτρονικές σελίδες του www.dsioan.gr  και του www.Leadi.gr.. Ουδείς καλόπιστος και αντικειμενικός αμφιβάλει , ότι ο διαιτητής σφύριξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι,που μόνο αυτός είδε, με το οποίο πέτυχε να μας αδικήσει και να ευνοήσει  τον αντίπαλο. Η πίστη μου ότι ήθελε να μας αδικήσει ενισχύεται  και από την μετέπειτα στάση του να μην συνεχίσει τον αγώνα, διότι τάχα, όπως ψευδώς αναφέρει στο φύλλο αγώνα  «.... έγινε γενική σύρραξη ....». Αν  οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος, αποδεικνύει ότι ο διαιτητής είναι ανεπαρκής διαιτητικά και με μια συγνώμη του το πρόβλημα θα είχε λυθεί.

Ευτυχώς στο γήπεδο υπήρχαν νοήμονες άνθρωποι και είδαν τι συνέβη. Απόδειξη της αδικίας και του καταλογισμού ανύπαρκτου πέναλτι , που για τους μυημένους στα του ποδοσφαίρου μας θύμισε αλήστου μνήμης πέναλτι που έχουν κρίνει και πρωταθλήματα Ελλάδος, αποτελεί η αποχώρηση από τις κερκίδες του γηπέδου των παρευρισκόμενων διαιτητών, ακόμη και του αρμόδιου διαιτησίας της ΕΠΣΗΠ ,που είχε φροντίσει να τον ορίσει διαιτητή του τελικού, σαν να μην υπήρχαν αξιότεροι και εμπειρότεροι αυτού για να σφυρίξουν.

Εγώ οφείλω να καταδικάσω, όπως όλοι μας πράξαμε από την πρώτη στιγμή διά στόματος της Προέδρου του Συλλόγου μας, την εξυβριστική συμπεριφορά των δυο αποβληθέντων αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών μας προς το διαιτητή του αγώνα, μετά την λήξη του, για την οποία και δικαιολογημένα αποβλήθηκαν.

Ετσι πρόσωπο του τελικού αναδείχθηκε ο διαιτητής του αγώνα κ. Κων/νος Μπαλατσούκας του Συνδέσμου Διαιτητών Ηπείρου, τον οποίο όλοι μας θα θυμόμαστε, οι μεν Γιαννιώτες γιατί μας αδίκησε κατάφωρα και προκλητικά, οι δε αντίπαλοί μας για το δώρο που τους έκανε.

Δεν μας πλήγωσε τόσο το ανύπαρκτο πέναλτι, τόσα εξ άλλου σφυρίζονται σε επίσημους αγώνες από τους διαιτητές, που ως άρχοντες με τα σφυρίγματά τους μπορούν να αδικήσουν ή να ευνοήσουν αυτόν που θέλουν. Μας στεναχώρησε, μας προσέβαλε, μας πλήγωσε αφάνταστα και μας εξέθεσε Πανελλαδικά, ως  οικοδεσπότες και επιστημονικό Σύλλογο, που για πρώτη φορά στις (27) διοργανώσεις του Πρωταθλήματος ο πρωταθλητής δεν προέκυψε  εντός του αγωνιστικού χώρου από το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μας έμεινε μια πικρή γεύση και μια άσχημη εικόνα, που δεν την αξίζαμε, για την τόσο μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε. Μας έμεινε και μια μικρή ικανοποίηση ότι δεν είμαστε εμείς αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι έγινε. Καλύτερα που αδικηθήκαμε εμείς και «έκλεισαν» στόματα ,που περίμεναν ότι θα είχαμε σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας .

Αδικείται όμως ο θεσμός όταν ο Πρωταθλητής αναδεικνύεται με τέτοιο τρόπο. Δυστυχώς ζήσαμε  μια δυσάρεστη κατάσταση, που μας βοήθησε όμως να δούμε και να μετρήσουμε από κοντά τους φίλους μας, που στεναχωρήθηκαν για ότι έγινε σε βάρος μας, που μας χάλασε ολόκληρη την γιορτή της τελετής λήξης που είχαμε ετοιμάσει , αλλά να δούμε και τους εχθρούς μας, δυστυχώς λίγοι, που διακρινόμενοι από μικροψυχία πανηγύριζαν και χαμογελούσαν ικανοποιημένοι για το πάθημά μας. Ας είναι.

Δυστυχώς όσα έγιναν δεν διορθώνονται ,η προσβολή  και η ηθική βλάβη που προξενήθηκε στο Σύλλογό μας δεν αποκαθίσταται πλέον ό,τι και να γίνει. Τουλάχιστον ας αξιολογηθεί από  τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας ο διαιτητής  , αφού ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για ό,τι έκανε με ευκολία σε βάρος μας, γεγονός που ενισχύει την άποψή μου ότι δεν πρόκειται περί ανθρωπίνου λάθους . Όταν δεν μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα τέτοιο ματς μεταξύ δικηγόρων,χωρίς βαθμολογικό και στοιχηματικό ενδιαφέρον ,χωρίς πίεση από την κερκίδα (φίλαθλοι ήταν δικηγόροι   απ’ όλη την Ελλάδα με αρκετά γυναικόπαιδα), όπου μεταξύ των ομάδων ουδέν συνέβη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπου μ’ ένα ευρηματικό σφύριγμα μας αδικεί σκανδαλωδώς , δεν νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτήσεις επαγγελματικών κατηγοριών. Ο χρόνος θα δείξει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την προσωπική μου γνώμη και άποψη για όσα συνέβησαν. Φυσικό είναι να υπάρχουν και διαφωνούντες, άλλοι μεν καλόπιστα, άλλοι δε κακοπροαίρετα τα κακεντρεχή σχόλια των οποίων κυκλοφορούν σε διάφορες σελίδες του διαδικτύου.

                                     Ιούλιος     2011                                                                                         ΜΑΝΘΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ >